.................................................................................................................................................
Ägare: Gunnar Park - Sala

Medlem: 175

Modell/År: 71 Saab 99EA

Modellkod:

Tillverkningsnr:

Antal mil:

Motor/Vxl-låda:

Däck/Fälg:

Övrigt: Är under renovering.

 

 

Jag är en sann Saab vän och har för tillfället 8st i min ägo.
 
1 st -71 Saab 99EA som är under renovering. Jag köpte bilen 1982, tror jag att det var, i Västerås, då stod den på Björkmans Bil med rasad automatlåda. den byttes och sedan kördes bilen med aut. under några år tills jag fick för mig att byta till manuel, i samband med att jag monterade dragkrok. Som tur var sparade jag alla delarna från automaten, inkl pedalställ,spakhus osv. Så nu skall jag när tid finnes återställa den till orginalskick. Tyvärr finns det lite rost att laga också. Mätaren visar endast 10500mil så det känns som det är rätt att fixa till den.

1 st -77 Saab 96Super, tyvärr ett riktigt objekt som missskötts av sina förra ägare, endast 2, en gammal tant och hennes svärson. Bilen har bara gått 6781mil, och jag fick den mot att jag skulle försöka laga upp den.

1 st -79 Saab 900gl som är ombyggd till Turbo av förra ägaren. Bilen var i exelent skick tills den dag min fru råkade lägga höger bak mot en lyktstolpe och knölade till den. Sonen, nu 17år, kommer att laga upp den under sommaren.

1 st -79 Saab900gl som används dagligen av min fru. helt original sånär som på listerna på sidorna som den förre ägaren inte lyckades få till vid uppfrächning, nu skäms bilen med lister från Biltema.

1 st -84 Saab900gl som gjort iordning till bra skick men som mest står på tomten och lider av att inte bli körd.

1 st -85 Saab900gl som ochså mest står och samlar damm. Fullt körbar dock.

 1st -88 Saab900c som jag inte vet så mycket om, jag har nyss fått den till skänks av en kille som ville bli av med den desperat, han trodde motorn var helt slut. Den ville inte starta trots otaliga försök. Fixades med ett nytt förgasarmembran.

1 st -91 Saab9000CD som är under pågående fixning, tänkte fru´n skulle få uppgradera sig.

Dessa är bilarna jag äger för tillfället, men många fler har passerat under de 27 år som gått sedan jag fick körkort. Och eftersom kaka söker maka, har jag naturligtvis råkad gifta in mig i en släkt som självklart aldrig haft något annat märke än Saab. Undantaget någon vilsekommen  Vw och Ford.

Jag tycker själv att jag har ganska mycke erfarenhet av gamla och nya Saab-ar, har skruvat massor och delar gärna med mig av erfarenheter.

I jobbet åker jag naturligtvis SAAB, för tillfället en -01 9-3 Aero.

MVH
Gunnar

 

 

 

.................................................................................................................................................

 

Updaterad 2005-06-02

Copyright © Saab99Klubben 2003 - 2005